Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor een schone planeet

Bij VS Schoonmaak BV Glas- en gevelreiniging voelen we ons verantwoordelijk voor mens en milieu. Ons bedrijf is altijd op zoek naar de juiste balans tussen Welzijn (People), Milieu (Planet) en de Markt (Profit). We gaan zoveel mogelijk groen te werk om de aarde schoon achter te laten. Om dit te realiseren maken wij onder andere gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Hiervoor hanteren we bijvoorbeeld de microvezeltechniek, waarbij het gebruik van chemicaliën en water sterk wordt verminderd. Ook passen we doseertechnieken toe. Hiermee voorkomen we verspilling en realiseren we minder afval. Daarnaast zijn de meeste schoonmaakmiddelen die wij gebruiken biologisch afbreekbaar.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen met microvezeltechniek

Microvezel is gemaakt van polyamide en polyester. Het is een synthetisch materiaal. De minuscule vezels zijn zo fijn dat ze in de kleinste hoeken en gaten kunnen komen voor het verwijderen van stof en vuil. Microvezel behoort tot de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen dankzij de hoge reinigingskracht. Hierdoor hoeven we minder schoonmaakmiddelen, chemicaliën en water te gebruiken om een schoon resultaat te kunnen verwezenlijken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er tot 95 procent minder water gebruikt hoeft te worden als we microvezel schoonmaakproducten toepassen.

Neem contact op

Wat zijn doseertechnieken?

Om duurzaam te kunnen schoonmaken is het gebruik van de juiste dosering belangrijk. Daarom passen we speciale hulpmiddelen toe, waaronder doseerflessen en doseerapparaten. Voorbeelden hiervan zijn doseerdoppen, knijpflessen, sproeidoppen, manuele doseerapparatuur (met en zonder timer), Venturi doseerapparaten (overdosering uitgesloten), enzovoort. Het hangt af van de dienst welke doseertechniek we toepassen. In ieder geval gebruikt de facilitair medewerker altijd de juiste dosering en wordt er nooit meer schoonmaakmiddel gebruikt dan nodig. Hoe minder schoonmaakmiddel we gebruiken, hoe langer de flessen met schoonmaakmiddel meegaan. Hierdoor reduceren we ons afval, wat ten goede komt aan het milieu.     

Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Onze biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen bevatten een speciale, natuurlijke formule die rekening houdt met het milieu. Biologisch afbreekbaar wil zeggen dat de stof kan worden ‘opgegeten’ door bacteriën en daardoor verdwijnt als deze in het milieu terecht is gekomen. Dit moet uiteraard gerealiseerd worden binnen een bepaalde tijd. Verder moet er bij de productie van de schoonmaakmiddelen zoveel mogelijk rekening worden gehouden met het milieu. 

Maar ook voor biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen geldt: hoe kleiner de dosering, hoe minder schadelijk voor het milieu. Ook bij deze schoonmaakmiddelen maken we dus gebruik van doseertechnieken. We volgen de markt- en productontwikkelingen op de voet en passen schonere schoonmaakmiddelen en technieken toe zodra deze op de markt zijn gekomen.

Neem contact op

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen: de toepassingen

We gebruiken de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen voor al onze schoonmaakdiensten. De telescoop glasbewassing is hiervan een goed voorbeeld. Hierbij komen geen schadelijke chemicaliën vrij. Voor onze dienst gevelreiniging passen we te allen tijde biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen toe.

Vragen?

Heeft u vragen over onze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen? Of wilt u meer weten over onze diensten? Op deze pagina vindt u alle diensten die we leveren: schoonmaak, gevelreiniging, glasbewassing en specialistisch reinigen. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar voor vragen. Deze kunt u stellen via ons contactformulier, via ons mailadres info@vs-schoonmaak.nl of per telefoon: 0180-690422. Onze medewerkers staan u graag te woord. 

Contactformulier