Tapijt reinigen

Wilt u uw tapijt laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf? Dan bent u bij VS Schoonmaak B.V. aan het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van tapijten en vloerkleden. 

Vloerkleed of tapijt reinigen

Tapijt varieert in materiaal en afwerking, maar ook in de aard van vervuiling komen grote verschillen voor. Het vuil hoopt zich op in de vezels en laat zich moeilijk verwijderen. Een enkele keer per week stofzuigen is niet voldoende om vervuiling te verwijderen en om te voorkomen dat stof en andere verontreiniging doordringt in polen van het vloerkleed. Onze reinigingsmethodieken zijn stap voor stap opgebouwd, zodanig dat ieder soort tapijt of kleed op vakkundige wijze gereinigd kan worden. Het reinigen van uw wollen tapijt of synthetische vloerkleed kunt u gerust aan ons overlaten. In onze moderne werkplaats in Barendrecht krijgt uw tapijt de aandacht die het verdiend.

Schoonmaakwerkzaamheden

Wij werken vakkundig, veilig en verantwoordt, en met uitsluitend gecertificeerde medewerkers  binnen de diverse gebieden van het specialistisch onderhoud. VS Schoonmaak B.V. biedt u:

 • Eenmalig of jaarlijks tapijt reinigen, basisreiniging
 • Adviseren van onderhoudsprogramma's
 • Uitvoeren van onderhoudsprogramma's
 • Plaatselijke vlekverwijdering
 • Sealen van tapijt (beschermlaag)
 • Desinfecteren van tapijt
 • Antistatisch/brandvertragend maken van tapijt
Offerte aanvragen

Reinigingsmethodes

Verschillende reinigingsmethodes

Als tapijtreinigingsspecialist hebben wij natuurlijk alle reinigingssystemen in huis:

 • Koolzuurreinigingsmethode Met deze methode wordt het tapijt eerst geborsteld en gezogen, zodat de vezels rechtop komen te staan. Vervolgens wordt er een PH-neutraal reinigingsvloeistof met koolzuur aangebracht, zodat het koolzuur het vuil naar boven drukt. Het vuil wat zich nu op het tapijt bevindt laat zich eenvoudig verwijderen. Als laatst wordt de vleug van het tapijt gekamd.
 • Rotowashmethode Met deze methode wordt het tapijt onder lage druk ingeneveld met een kristallisatievloeistof om vervolgens geborsteld te worden. De borstels worden constant bevochtigt voor een beter vuiltransport. Daarna wordt het tapijt behandeld met een katoenen bonnet -pad, waardoor eventuele oppervlakte vervuiling door capillaire werking, teniet wordt gedaan.
 • Bonnet-padmethode Met deze methode wordt het tapijt onder lage druk ingeneveld met een reinigingsvloeistof en vervolgens behandeld met een katoenen bonnet-pad, welke oppervlakte vervuiling opneemt. Door het geringe gebruik van vocht heeft deze methode het voordeel zeer snel te drogen.
 • Sproei-extractiemethode Met deze methode wordt heet water met behulp van speciale reinigingskoppen onder druk in het tapijt gespoten en onmiddellijk opgezogen, waardoor het tapijt praktisch droog achter blijft. De diepste vervuiling wordt verwijderd en alle residu uitgespoeld.

Wilt u uw vloerkleed of tapijt laten reinigen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan via het offerteformulier.

Offerte aanvragen

Downloads

Meer informatie over het specialistich reinigen van bepaalde materialen? Klik op het gewenste materiaal voor een pdf document met specifieke informatie.

Vacatures

Werken bij VS Schoonmaak? Wij zijn continu opzoek naar nieuwe collega's in de meest uiteenlopende functies.

Bekijk hier onze vacatures

Contactinformatie

Ebweg 20
2991 LT Barendrecht

Telefoon: 0180 - 69 04 22
Mail: info@vs-schoonmaak.nl 
Google+: VSSchoonmaakBarendrecht

Scroll naar boven